Diversitet i hele værdikæden
4 May 2021. By David Erichsen.
Open Entrepreneurship tilstræber balance mellem mænd og kvinder i arbejdet med at skabe nye virksomheder med afsæt i forskning. Nu er turen kommet til det eksterne netværk – e-korpset
Organisatorisk består Open Entrepreneurship af en central hub forankret på DTU og en række selvstændige enheder på landets universiteter, som samarbejder med på den ene side forskere og den anden side entrepreneurer og virksomheder. De forskellige dele af værdikæden kræver forskellige tilgange til at sikre diversitet.
”I vores organisation tilstræber og har vi en god balance mellem mænd og kvinder. Som alle andre moderne arbejdspladser er det et område vi helt naturligt har øje for og opfordrer til allerede under ansættelsen. Udfordringen for Open Entrepreneurship er derfor mere at få flere kvinder til at blive en del af vores netværksaktiviteter, som lige nu består mest af mænd”
Head of Innovation i Open Entrepreneurship, Helle Nielsen-Elgaard
Rejsen begynder med en relation
Kernen i Open Entrepreneurship er at facilitere mødet mellem forskning og erhvervsliv og understøtte den ofte lange og komplekse rejse det er, når forskning bliver til forretningskoncepter for nye virksomheder, der skaber vækst, arbejdspladser og værdi for samfundet.
”Mødet mellem forskerne og det private erhvervsliv er i første omgang personbåret. Helt konkret ved at vi matcher personer med erfaring med at udvikle virksomheder og etablere startups med forskere på universiteterne. Personerne i vores e-korps er afgørende for Open Entrepreneurships succes, og derfor er det vigtigt, at vi også her får den rette balance mellem mænd og kvinder, så potentialet i forskningen kan vurderes fra så mange forskellige vinkler som muligt. Og her tror jeg på, at kvinder nogle gange kan se noget andet end mænd kan,” siger Helle Nielsen-Elgaard.
Mangfoldighed er en gevinst for samfundet
Mere mangfoldighed blandt iværksættere står også højt på Dansk Industris (DI) ønskeliste. I deres netop offentliggjorte udspil ”Flere nye vækstvirksomheder – en ny iværksætterpolitik for Danmark” mener DI, at større mangfoldighed blandt iværksættere er en gevinst for både samfundsøkonomi, virksomheder og den enkeltes muligheder for at realisere sit potentiale. Og at fraværet af kvindelige iværksættere udgør et stort uudnyttet potentiale.
E-korpset udbygges hele tiden i kraft af anbefalinger fra eksisterende medlemmer og gennem andre netværksaktiviteter. Desværre en verden, hvor mænd meget snakker med mænd. Derfor vil Helle Nielsen-Elgaard gerne opfordre kvinder, som har erfaring med startups og iværksætteri til at se nærmere på Open Entrepreneurship.
Første skridt er at deltage i et onboardingmøde
Hvis man er interesseret, er første skridt altid at deltage i et af de månedlige onboardingmøder. På mødet sætter vi kommende medlemmer grundigt ind i konceptet bag Open Entrepreneurship, hvordan vi arbejder med at skabe nye virksomheder med afsæt i forskning på universiteterne, de roller man kan have etc. Møderne fungerer derfor også som forventningsafstemning.