Fokus på netværk og aktuelle dagsordner
14 July 2021. By David Erichsen.
Det er mødet og relationen mellem forskere og intraprenører, som er helt centralt for Open Entrepreneurship. Derfor har fokus i første halvår af 2021 også været at etablere systematiske netværksmøder, hvor e-korpset – det landsdækkende korps af entreprenører og intraprenører – løbende præsenteres for forskernes cases. I 2021 er der indtil nu afholdt fire af slagsen.
Forskere og e-korps mødes ubesværet
”Netværksmøderne er tilrettelagt med afsæt i evidensbaserede og internationalt anerkendte metoder inden for området. Det er blandt andet vigtigt, at dagsordenen for møderne er stram og genkendelig, så der aldrig er tvivl om rammen og formålet med møderne. På den måde kan både forskere og e-korps mødes ubesværet med fuld fokus på formålet med netværket,” siger Head of innovation i Open Entrepreneurship, Helle Nielsen-Elgaard.
Netværksmøderne holdes online cirka hver anden måned og en gang årligt som et større nationalt arrangement, hvor deltagerne mødes fysisk.
Gentænkning af netværkskoncept
”På grund af corona var det nødvendigt at gentænke vores netværkskoncept til et onlineformat. Det at mødes virtuelt viste sig hurtigt at rumme så mange fordele og muligheder, at vi har besluttet at fastholde formatet. Den helt store fordel er, at e-korpsmedlemmer fra både indland og udland kan få præsenteret cases fra alle universiteter. Derudover sparer det alle for meget tid,” siger Helle Nielsen-Elgaard.
Sustainability in Business er overskriften på konferencen 2021
Det årlige nationale arrangement afholdes til september i Aarhus, hvor ARoS lægger rammer til konferencen under overskriften ’Sustainability in Business’.
”Erfaringer fra især USA viser, at kommercialisering kan øges markant ved at integrere entreprenører og intraprenører fra etablerede virksomheder i universiteterne. Det er det vi gør med Open Entrepreneurship. For at få størst effekt fokuserer vi samtidig på politisk og samfundsvigtige dagsordner, f.eks. med temaet bæredygtighed til konferencen i Aarhus,” siger Helle Nielsen-Elgaard.
Claus Stig Pedersen, Global Head of Sustainability hos Novozymes har første indlæg på konferencen og vil fortælle, hvordan Novozymes bruger ny viden til at blive verdensledende inden for biologiske løsninger, og en af de 50 mest bæredygtige virksomheder i verden. Arkitekt og TV-vært Ane Cortzen er vært for konferencen og guider deltagerne igennem en dag med aktiviteter og indsigter.
Folketinget afsatte DKK 7 mio. til Open Entrepreneurship
Et fokus der også går den anden vej fra politikere til Open Entrepreneurship, som da Folketinget i maj 2021 blev enige om at afsætte 7. mio. kroner til Open Entrepreneurship for at ”…fremme øget kommercialisering af danske forskningsresultater og for at sikre nye vækstvirksomheder og arbejdspladser indenfor områder som patientbehandling og bedre sundhed”
Nye medlemmer af Open Entrepreneurships eksterne netværk er velkomne
Det landsdækkende korps af entreprenører og intraprenører udvikles hele tiden. Vil du være med, så send os en mail og fortæl os, hvordan du kan hjælpe start-ups fra 7 universiteter på vej mod bæredygtige virksomheder. Vi vil meget gerne høre fra dig.
Inden du bliver en del af netværket, er første step at deltage i et af de månedlige onboardingmøder. På mødet sætter vi kommende medlemmer grundigt ind i konceptet bag Open Entrepreneurship. Herunder hvordan vi arbejder med at skabe nye virksomheder med afsæt i forskning på universiteterne. Vi fortæller også om de roller man kan have i samarbejdet med forskningsbaserede start-ups. Møderne fungerer derfor også som forventningsafstemning, så du kommer bedst muligt fra start.
Læs mere om Open Entrepreneurship netværket
Kontakt Head of Innovation Helle Nielsen-Elgaard på helnie@dtu.dk om muligheden for at blive en del Open Entrepreneurships korps af entreprenører.